De tentoonstelling begint zondag 13 januari t.e.m. zondag 3 februari. Telkens geopend op zaterdag en zondag van 13u t.e.m. 18u en op afspraak. Vernissage op zondag 13 januari vanaf 13u30.

Het werk van Kris Duys is vanaf het begin al zeer atmosferisch, gevoelig, introvert, in zachte-gebroken-kleuren geschilderd, met soms felle kleuraccenten. 
Zijn werken zijn als eilandjes van stilte en verbondenheid. Deze eigenschap loopt als een rode draad door al zijn creaties. De stillevens zijn miniem en broos geschilderd. Hij tracht de aardsheid te overstijgen naar hogere sferen, maar blijft gelijktijdig toch verbonden met de wereld. Er heerst een levende stille ruimtelijkheid van prachtige kleurenvelden waarin alles aanwezig is.
 
Tjok is zonder twijfel een grootmeester in de oude techniek Terra Sigillata.
Alle grote beschavingen hebben hun cultuur en leefgewoontes via potscherven en de tekeningen op aardewerk overgeleverd. Klei is een survivor. 
Tjok noemt het de DNA van de kunst.
Zijn potstructuren zijn gesloten. Dit is zijn handelsmerk geworden. 
Tjok Dessauvage is wereldbekend voor zijn werk. Hij won talrijke prijzen en heeft reeds talloze exposities gehad over heel de wereld. 
 
Als mens en als kunstenaar heeft Michele alle kwaliteiten in huis om via beelden te communiceren over dingen die met woorden niet of nauwelijks te vatten zijn. Haar figuren zijn tegelijk uitgesproken vrouwelijk en overweldigend fysiek in hun weergave van zowel sterke als tedere emoties. En toch zijn ze gemaakt uit een van de hardste steensoorten die er zijn: Vinalmont.
Aan haar stukken merk je het niet, maar Michele maakt het zichzelf niet gemakkelijk. Het leven is hard, dus de kunst mag dat ook zijn, redeneert ze.

De elegante glooiingen en de zachte glans in het werk van Michele lijken erg uitnodigend, maar de Vinalmontsteen is dus helemaal geen voor de hand liggende drager van diepere gevoelens. Zij maakt haar beelden van begin tot eind volledig met de hand. Alleen in het beginstadium raakt Michele de steen aan met een machine. Een langdurig en fysiek veeleisend werk, maar voor Michele is het de enige manier om haar buikgevoel in haar werk over te brengen. De zacht ogende, elegante of soms rubensiaanse rondingen van haar vrouwelijke figuren, de Egyptische soberheid van haar lijnen, de Afrikaanse vruchtbaarheid van haar vrouwelijke torso’s, de ongegeneerde, overweldigende zinnelijkheid ondanks de ontoegankelijkheid van de steen; het apelleert uitgesproken aan de basisinstincten. Het is veeleer met de ogen en ‘de buik’ dat je er toegang toe vindt: haar kunst moet gevoeld worden om ze te verstaan, niet uitgelegd. Vandaar het grote aantal beelden zonder hoofd, en de dikke buiken. Met als onderliggende boodschap: schakel je verstand even uit, vertrouw op je ‘buik’ als je de essentie van het leven wil vatten.
 
Galerie ES
Koningsbaan 68A
2560 Nijlen
http://www.galerie-es.be